Eigenaar

Mireille Beets

Don’t dream it, do it!

Achter dit bedrijf zit natuurlijk een verhaal. Daarom vertel ik u graag de weg naar het uitlaten komen van deze droom.

Mijn naam is Mireille Beets en ik ben in 1990 geboren in De Wieringermeer. Hier groeide ik op tussen de akkers op de boerderij van mijn ouders. Het huis dat in mijn jeugd op tekening, maar ook wel eens in het echt overhoop is gehaald door mijn interieur ideeën. 

Toen ik tiener werd kwam ik er al snel achter dat ik graag meer wilde dan het leven op het platteland. Een ding was zeker: op zoek naar avontuur! Op mijn 17eben ik een halfjaar in Australië gaan wonen bij een gastgezin, wat een geweldige ervaring is geweest. Het heeft mij veel gebracht,  waardoor ik mijzelf in korte tijd en op jonge leeftijd goed leerde kennen. Die ervaring heeft tot de dag van vandaag impact op mijn leven. 

‘Niet dromen, maar doen!’ is sindsdien een van mijn favoriete quotes.

Na mijn havo diploma ben ik de studie Bouwkunde gaan doen op de Hogeschool van Amsterdam. Dat het beviel bleek wel uit het feit dat ik er hard voor wilde werken en daardoor in het eerste jaar mijn propedeuse in ontvangst kon nemen. 

Samen met mijn afstudeer-partner hebben wij met trots onze afstudeerpresentatie gedaan over een door ons ontworpen appartementencomplex, dat voortkwam uit de factoren in de omgeving eromheen. 
Iets waar ik nog altijd waarde aan hecht: zorgen dat een ontwerp ontstaat uit hetgeen waar het mee te maken heeft. Een uitgangspunt dat ik nog altijd gebruik tijdens gesprekken met mijn klanten. Zo ontstaat er een ontwerp dat klopt en waar iemand zich in herkent.

Bouwkunde; vraagt u zich misschien af, waarom geen opleiding interieur architectuur? Die vraag snap ik, desalniettemin is het vanuit mijn perspectief de ideale basis om te groeien naar interieur .

De bouwkundige situatie is de basis voor het interieurontwerp. Er is hierdoor inzicht in de ruimte vanuit bouwkundig oogpunt. Kan het technisch uitgevoerd worden? Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of het afbreken van een (draag)muur.

Vervolgens ga ik verder met mijn gevoel: kleuren, materialen en vooral verhoudingen. Vooral dat laatste is een aspect dat in je moet zitten.

Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag creatief bezig. Dit komt dan ook terug in een interieurontwerp en/of advies in de vorm van een origineel idee, wat ervoor zorgt dat er een persoonlijk en sprekend accent in de ruimte wordt toegevoegd.

Het mooie van de combi tussen interieur- en bouwadvies is dat het interieuradvies er zich voor kan lenen, om aanvullend advies te geven op bouwkundig vlak als dat gewenst is. Zo komt interieurkennis samen met de bouwkundige kant in een ontwerp.

Het gevoel voor een samenhangend interieur zit, zoals ik eerder vertelde, eigenlijk altijd al in mij. De vrije tijd in mijn jeugd besteedde ik graag aan diverse activiteiten rondom interieur. Iets waar ik helemaal in op kon gaan en nog steeds.

Vragen als; ‘hoe komt een ruimte het prettigst over?’, ‘Is de ruimte in combinatie met de meubels, materialen en kleuren in verhouding?’, en ‘Klopt het?’ boeien mij.

De leukste ontwerpen komen in mijn ogen voort vanuit uitgangspunten oftewel kaders. Met als belangrijkste vraag: wat wenst de klant? Die belangrijke informatie sla ik tijdens een kennismakingsgesprek op en ga daar vervolgens mee aan de slag. Het ontwerp dat ontstaat is gebaseerd op de klant met een accent van mij. 

Naast dat ik mijn werk in de bouw heel leuk en uitdagend vind, kwam ik er na een aantal jaar achter dat ik iets miste waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Gelukkig deed ik af en toe een interieurproject als hobby in mijn vrije tijd, maar het gevoel om meer met interieur te doen werd steeds sterker. Daarnaast hoorde ik meer en meer positieve reacties na het geven van advies. Reacties als: ‘Daar moet je echt wat mee gaan doen!’. 

Na een half jaar voorbereiden, heb ik begin 2019 de knoop doorgehakt. Sindsdien werk ik 4 dagen per week in de bouw en 1 dag in de week aan mijn eigen bedrijf in interieuradvies. Niet alleen het beste van twee werelden maar ook een droom die is uitgekomen.

Heeft u interesse in interieuradvies op maat? Neem dan contact met mij op!

Mireille Beets

advies@beets-interieur.nl

www.beets-interieur.nl