‘ Lentekriebels ‘

Een nieuwe blog!

Aan mijzelf merk ik dat ik in deze tijd zin heb om van alles te gaan ondernemen. Het huis netjes en goed schoonmaken. Niet heel gek want de uitspraak ‘ voorjaarsschoonmaak’ is er niet voor niets. Zorgen dat er weer wat klusjes gedaan worden die al een tijdje zijn blijven liggen en dan vervolgens ontdekken dat er weer meer klusjes bijkomen dan van het lijstje afgaan, haha. Voor jullie ook zo herkenbaar?

Wat ik altijd ontzettend leuk vind, is om met een frisse blik naar het interieur te kijken. Mis ik nog dingen? Wordt het misschien tijd om een meubel te vervangen? Kan ik dingen toevoegen of juist weghalen om het weer een geheel te laten zijn? Zo ben ik dit jaar ook weer lekker bezig geweest en struin ik het internet af naar nieuwe meubels. Een love-seat lijkt mij al jaren zo leuk. En sinds mijn vriend steeds vaker over de vloer is, is wat extra opbergruimte in de vorm van een kast of dressoir ook niet verkeerd.

Het is soms even prioriteiten stellen met een eigen huis en het financiële aspect dat er bij komt kijken, maar als het kan dan investeer ik graag in iets dat ervoor zorgt dat ik mij nog meer thuis kan voelen in huis. Het gevoel dat er eenheid en balans is tussen de kleuren en materialen. Het gevoel dat het klopt vind ik gewoonweg iets heerlijks! Geruststellend of ook wel ‘Satisfying’ genoemd, een woord dat tegenwoordig helemaal hip is.

Zeker het afgelopen jaar ben ik veel thuis geweest en ben ik mij ‘meer dan ooit’ bewust geworden van het thuis leven. Ik kan mij voorstellen dat ik daarin niet de enige ben, gezien de thuis-, werk-, opvoed- omgeving waar wij ons bijna allemaal in bevinden. Dit kan zowel negatieve als positieve kanten hebben, maar een ding weet ik zeker: door ervoor te zorgen dat de indeling en functies van ruimtes kloppen geeft dat een hele hoop rust. Als kers op de taart zou balans in kleur- en materiaalgebruik daar helemaal een compleet plaatje van maken.

Heb je zelf ook deze ervaring en zoek je iemand om tot een goed interieur te komen? Dan lijkt het mij heel leuk om daarbij te helpen. Stuur mij een mailtje via advies@beets-interieur.nl en ik geef een belletje om kennis te maken.

‘Interieuradvies TIP 2’

Gratis tip 2!


In de vorige tip ging het over kleuren, in deze update wordt toegelicht hoe deze kleuren het beste toegepast kunnen worden.


Zorg dat de kleuren die je kiest op diverse plekken, in diverse vormen en materialen terug komen in het interieur.


Een voorbeeld is hieronder omschreven:


Kleur 1: Pas deze kleur toe op grote delen van het interieur. Daarnaast is het een mooie aanvulling om andere objecten in die kleur toe te passen, hierdoor heeft bijvoorbeeld niet alleen de vloer die kleur maar ook het tafelblad van de salon- en eettafel.


Kleur 2: deze kleur komt op diverse plekken in het interieur terug. Een goed voorbeeld van de kleur antraciet of zwart is bijvoorbeeld dat naast alle poten van de meubels ook de tv en decoratie die kleur hebben.


Kleur 3: Deze kleur geeft het accent in de ruimte. Het is dus niet de kleur die het meest voor komt, maar wel het effect geeft. Deze kleur kan bijvoorbeeld toegepast worden in textiel, decoratie en in de vorm van verf of behang op een muur.


Het gaat er in alle gevallen om dat de kleur in elk deel van de ruimte terugkomt, zo ontstaat er eenheid en dus ook rust.


Advies nodig bij het vinden van de verhoudingen tussen de gekozen kleuren? Vraag een gesprek aan door te mailen naar advies@beets-interieur.nl

‘Interieuradvies TIP 1’

Gratis advies!

Zoals beloofd krijgen jullie twee interieurtips. In dit bericht de eerste, namelijk over kleurgebruik in het interieur.

Bent u op zoek naar rust en eenheid in huis? Weet dan dat kleurgebruik een belangrijke rol speelt. De valkuil is vaak dat er te veel uiteenlopende kleuren worden gebruikt in het interieur, waardoor de samenhang tussen kleuren verloren gaat en het in huis druk oogt.

Zorg dat het interieur in de basis drie kleuren bevat.

Een voorbeeld is hieronder beschreven:

Kleur 1: is vaak een kleur die al veel voorkomt in het interieur. Dit kan bijvoorbeeld houtkleurig (vloer) of wit (kozijnen) zijn.

Kleur 2: is vaak een kleur die veel terugkomt in het meubilair. Een voorbeeld kan antraciet of zwart zijn. Deze kleur komt in veel interieurs voor, met als beste voorbeeld de tv.

Kleur 3: is de kleur die jouw interieur uniek maakt. De kleur kan voortkomen uit de waardevolle spullen die je hebt of juist een nieuwe kleur als er behoefte is aan wat anders. In dit geval kan er uit alle kleuren gekozen worden.

Als toevoeging is een 4e kleur mogelijk, maar houdt er wel rekening mee dat deze bij de andere kleuren past.

Advies nodig bij het vinden van de juiste kleuren? Vraag een gesprek aan door te mailen naar advies@beets-interieur.nl

‘Online interieur tips’

Het lijkt soms al bijna herfst. We gaan met zijn allen weer meer naar binnen. Geen gek idee om eens te kijken of het in huis nog naar wens is qua interieur.

Misschien kan het huis meer gezelligheid gebruiken? Of mag het wat netter zijn? Een nieuwe warme look? Of missen er nog meubels die het huis meer tot zijn recht laten komen?

Zelf vind ik het leuk om af en toe met een kritische blik naar mijn interieur te kijken. Op die manier kom je erachter wat je echt belangrijk vindt in huis.

In de aankomende 2 berichten zal ik jullie hier interieur tips over geven.

‘Mijlpaal’

Beets Interieur bestaat vandaag 6 september officieel 1 jaar!

Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij met deze stap. Het aantal interieur aanvragen groeit waardoor mijn passie steeds meer gedeeld kan worden. Ik kijk uit naar de toekomst van Beets Interieur en hoop veel mensen blij te maken met mijn advies!

‘De tekentafel’

Ik weet nog goed dat mijn vader de tekentafel voor mij kocht.

Mijn vader een man die niet van de cadeaus is, want wat moet je diegene dan geven.. Dus mijn moeder regelde dat normaal altijd.

Het was 2004 en mijn vader nam mij mee op pad, want ik werd 14 jaar. We kwamen aan bij een kringloopwinkel. Een winkel waar ik eerder niet was geweest, maar hij blijkbaar wel want we liepen meteen richting de afdeling tekentafels. Kies er maar een uit zei hij. “Yes, dat is gaaf!” dacht ik. Ik koos de kleinere van hout met stalen frame.

Hij had de jaren ervoor gezien dat ik graag woningen tekende en dan vooral de indeling ervan. Hele fantasieën kwamen op papier tevoorschijn.

De tekentafel vond hij daar vast een mooie aanvulling op.

Sindsdien fungeerde de tekentafel voor het uiten van mijn creatieve ideeën.

Vaak waren het interieur plattegronden en dan vooral die van de boerderij. Hoe vaak ik die een metamorfose heb gegeven in mijn hoofd en dus ook op papier..

Toen ik op mijn 18e begon aan de opleiding Bouwkunde op de Hogeschool van Amsterdam, had ik de tekentafel het eerste jaar in gebruik voor school. Ik kreeg namelijk technisch tekenles en kon mijn huiswerk daardoor prima thuis maken.

Echter veranderde dit snel omdat het technisch tekenen zich verplaatste van de tekentafel naar het programma Autocad op mijn laptop.

Desalniettemin was de tekentafel zeker niet uit het oog verloren. Toen ik een kamer kreeg in Amsterdam ging hij gewoon mee, dan maar om mijn laptop op te zetten. Uiteindelijk mijn steun en toeverlaat tijdens mijn gehele opleiding in de vorm van een bureau.

Na mijn studietijd ging de tekentafel, samen met mij, terug naar mijn ouders.

Tussen mij en de tekentafel is het in die periode wat rustiger geweest. 

Oke.. hij heeft een tijdje in de woonkamer achter het raam in de zon gestaan om mijn vetplanten collectie op uit te stallen zodat alles goed kon groeien..

Toen ik uiteindelijk samen met de vetplantjes op mijzelf ben gaan wonen, heb ik de tekentafel, na diverse keren overwegen, met een raar gevoel, bij mijn ouders laten staan. Ingeruild voor een ander (op maat gemaakt) bureau…

Tot.. ik van Beets Interieur een officieel bedrijf maakte.

Natuurlijk kan ik op de computer een mooi plaatje maken, maar vaak werkt schetsen nog het leukst. Ook maak je makkelijker een ontwerp en kun je je eigen tekenstijl er in kwijt. En dan kan de tekentafel niet missen. Dus daar staat hij in mijn huis, lekker aanwezig in de woonkamer.

Want waar je blij van wordt mag gezien worden!


‘Samenwonen = samenvoegen’

Samenwonen! Spannend en super leuk.. Maar wat als jullie beiden andere interieur wensen hebben?

Daar kan ik jullie in aanvullen.
We gaan samen in gesprek en daar volgt een ontwerp uit waar jullie beide in gecomplementeerd worden. In het ontwerp houd ik rekening met wat jullie belangrijk vinden en voeg dat samen tot een op elkaar afgestemd geheel. Alles met de intentie jullie beide thuis te laten voelen in een gaaf “nieuw” huis!

Natuurlijk wordt er in elk project rekening gehouden met degenen die er uiteindelijk in leven, maar in de volgende update laat ik een project zien waar de nadruk lag op eenheid vinden tussen twee verschillende interieur visies!

advies@beets-interieur.nl